Robinson R44

HeliAir beschikt over 4 stuks R44 helikopters die ook gehuurd kunnen worden.

De Robinson R44-helikopters zijn uitgegroeid tot een van de meest verkochte helikoptertypen ter wereld en staan bekend om hun hoge betrouwbaarheid en lage operationele kosten.

De R44 is een eenmotorige helikopter met een tweebladige semirigide hoofdrotor en een tweebladige Delta 3-hinge-staartrotor. De draairichting van de staartrotor is omgedraaid, hetgeen een betere bediening geeft in het gieren van de helikopter.

De cabine biedt plaats aan vier personen in rijen van twee, normaal is dit één vlieger en drie passagiers; ideaal voor rondvluchten. De vliegersstoel bevindt zich rechts voorin, de stoel links voorin kan dienen als passagiersstoel of als instructeursstoel. Voor deze laatstgenoemde kan een dubbele bediening gemonteerd worden, door middel van een kliksysteem. Voor de vliegtrainingen gebruiken we deze helikopters omdat deze erg stabiel en betrouwbaar zijn en goede prestaties levert.

Eurocopter EC120B

De Eurocopter Colibri (ook aangeduid als Colibri EC 120B) is een lichte eenmotorige helikopter. De Colibri kan vier personen vervoeren en een piloot, allemaal in crash-bestendige stoelen. Hij heeft ook een crashbestendig brandstofsysteem.

Het ontwerp van de cabine (met uitstekend zicht rondom) maakt het toestel geschikt voor vele taken, bijvoorbeeld transport, offshore transport, training, politietaken, gewonden evacuaties, inspecties, rondvluchten, filmvluchten en als zakentransport. De Colibi is voornamelijk opgebouwd uit composietmaterialen, heeft een Turboméca Arrius 2F motor en een Fenestron staart rotor, waardoor hij heel stil is.

De Colibri is een ideale helikopter. Door zijn lage gewicht en sterke motor kan het gemakkelijk uitrusting dragen zoals onze Cineflex camera, infrarood camera’s, zoeklichten en andere handige tools. In transport functie kan het 700 kg aan vracht meenemen aan een haak onder het toestel.

Eurocopter AS350 B3

HeliAir is in het bezit van een Eurocopter AS350 B3 en verricht hiermee veelal VIP-vluchten. Er is plek voor 5 passagiers op fijne zittingen en er is zelfs airco aan boord. Daarnaast is het een ideale helikopter voor filmvluchten of inspecties met behulp van onze Cineflex Nose Mount

De B3 is een high performance versie van dit eenmotorige type helikopter en wordt aangedreven door een Turbomeca Arriel 2B motor met FADEC.

Specificaties:
Bemanning: 1 piloot
Capaciteit: 5 passagiers
Lengte: 12,94 m
Rotor diameter: 10,69 m
Hoogte: 3,34 m
Leeggewicht: 1.220 kg
Max takeoff gewicht: 2.250 kg
Motoren: 1×Turbomeca Arriel 2B, 546 kW
Max snelheid: 287 km/h
Plafond: 6.100 m
Actieradius: 476 km

Eurocopter AS355

Tot de vloot van HeliAir behoort ook een tweemotorige versie van de Eurocopter Écureuil (Frans voor Eekhoorn). Dit is de AS355, ookwel bekend als Écureuil 2 of Twin Squirrel.

Inzetbaar voor VIP vervoer met maximaal 5 passagiers, Cineflex filmvluchten, goederen transport, hijswerk en medische vluchten. Nog een pluspunt van deze helikopter is dat deze laag over bebouwing mag vliegen.

Wilt u meer informatie over onze vloot?