Commercieel Brevet (CPL / ATPL)

Het Commercial Pilot License (CPL) en het Airline Transport Pilot License (ATPL) wordt bij HeliAir verzorgd in een modulaire opleiding. Dit houdt in dat u eerst de PPL opleiding tot helikopterpiloot moet hebben afgerond voordat aan de opleiding CPL begonnen kan worden. De theorie voor het CPL bestaat uit 9 vakken, welke allemaal binnen 18 maanden succesvol afgerond moeten zijn.

De theorieopleiding voor het commerciële brevet is door HeliAir ondergebracht bij Orbit Groundschool in Arnhem. Bij Orbit Groundschool kan gekozen worden voor een dag- of avondopleiding. De dagopleiding duurt ongeveer 17 weken en de avondopleiding ongeveer 1,5 jaar. Voor meer informatie, zie de website van Orbit Groundschool.

CPL praktijkopleiding

De praktijkopleiding voor het CPL is betreffende de oefeningen nagenoeg gelijk aan de PPL opleiding. De eisen met betrekking tot de nauwkeurigheid en ervaring zijn echter hoger. De wettelijke eis voor eerste afgifte van het CPL brevet is dan ook 185 vlieguren. Met een CPL is het toegestaan om tegen betaling vluchten uit te voeren voor een luchtvaartbedrijf.

Mocht u vragen hebben over de opleiding tot beroepsvlieger dan is het verstandig een geheel vrijblijvende afspraak te maken met één van de medewerkers van HeliAir. Het snelste gaat dit via het invulformulier op de contactpagina.

Wilt u meer informatie over het halen van de CPL- of ATPL helikopter opleiding?